У Новомосковську відбувся мітинг до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

21 червня напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у Новомосковську біля меморіалу “Вічної слави” відбувся  жалобний мітинг – реквієм. Проявити глибоку повагу до захисників Вітчизни – героїв Великої Вітчизняної війни, які поклали своє життя на вівтар Перемоги прийшли: представники міської влади, народний депутат України від 38 – го округу Нестеренко Вадим Григорович, духовенство, активісти та громадськість міста.

Пам’ятна дата Дня скорботи і вшанування  пам’яті жертв війни в Україні була встановлена згідно з указом Президента України від 17 листопада 2000 року і відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Усе далі відходять сумнозвісні події тієї війни. За мирне небо було сплачено надзвичайно високу і страшну ціну – близько 9 мільйонів життів наших співвітчизників. Ось уже 78 років пройшло від страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунали слова «війна», та в пам’яті людській вони залишаться назавжди.

Новомосковці завжди пам'ятають тих, хто ціною свого життя захищав і визволяв наш край в роки воєнного лихоліття . На згадку про полеглих учасники заходу поклали квіти до Вічного вогню та схилили голови у хвилинні мовчання.