У Новомосковську відбувся другий етап конкурсу «Книгоманія»

Традиційно на початку березня, починаючи з 2006 року, у Новомосковську проводиться Всеукраїнський конкурс «Книгоманія» на визначення найкращого читача року. Складається він з декількох етапів і спершу проводиться серед учнів різних шкіл міста. Другий етап традиційно відбувається саме в бібліотеках, зокрема цьогоріч 5 березня для проведення міського туру в читальному залі центральної дитячої бібліотеки зібралися семикласники - кращі читачі за версіями міських шкіл.

Заступник директора Новомосковської МЦБС по роботі з дітьми Лідія Олександрівна Журавель оголосила умови конкурсу та побажала юним книгоманам нових захоплюючих подорожей сторінками улюблених книг та, звісно, перемоги, тож діти взялися виконувати завдання. Цього року вони були складені у вигляді тесту з різноманітними питаннями з дитячої позашкільної української та зарубіжної літератури, а бали можна було набрати не лише за правильні відповіді, а й за ведення читацького щоденника.

Поки компетентне журі у складі працівників міської бібліотечної системи та управління освіти підраховували бали, на конкурсантів чекала годинка поезії до 205-річчя з Дня народження  Тараса Григоровича Шевченка - «Шевченкове слово повік не старіє».

Ведуча заходу, провідний бібліотекар центральної дитячої бібліотеки Вікторія Кривенко, наголосила на тому, що в історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам'ятає і шанує людство, й серед них почесне місце займає ім'я Генія українського народу – Тараса Шевченка. Вже більше двох століть минуло з дня народження поета, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Проте окрім короткого екскурсу в біографію найвидатнішого українського поета і письменника аудиторії запропонували маленьку вікторину, а розважили дітей вихованці школи естетичного виховання Наталія Пушка-Гутарова та Олександра Застава (викладач вокального відділення Литвин Н. А.),  прикрасивши захід українськими народними піснями.

Пісня концерту та чайної паузи для юних читачів журі оголосило результати. Отже, переможницею ІІ-го туру загальноміського туру стала Ірина Бирса, учениця колегіуму № 11, яка продовжить змагатися за звання найкращого читача в третьому (обласному) турі в обласній бібліотеці для дітей. ІІ-е місце посіла Валерія Нечай (ЗЗСО № 17), а ІІІ-є - Юлія Пасішна (ЗЗСО №2).

Щиро вітаємо переможців і бажаємо, аби в нашому місті було якомога більше читаючою та активної молоді!