У Новомосковську вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Учора, 13 грудня 2019 року, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у Новомосковському палаці культури “Металург” відбувся захід з нагоди цього пам’ятного дня. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості .

14 грудня 1986 року - це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і подолання найбільшої техногенної катастрофи. Тепер не лише в квітневий день 26 числа, також 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха.

В цей день на заході були присутні: представники міської влади, ліквідатори та учасники техногенної катастрофи, громадськість міста. Новомосковці  зібрались для того, щоб відати шану мужності, самовідданості і високому професіоналізму ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, серед яких були і наші земляки.(

На початку заходу перед всім присутніми зі словами поздоровлень з нагоди свята  і словами подяки всім живим і тим кого на жаль не має разом з нами виступила заступник міського голови Тихонова Ольга Сергіївна.

У своїй промові, заступник міського голови зазначила: “Страшні події 1986 ніколи не зітруться з пам'яті теперішніх та майбутніх поколінь. 14 грудня ми згадуємо тих, чиє життя забрав Чорнобиль. Трагедія Чорнобиля торкнулася кожного з нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і вшановуємо пам'ять  тих, кого вже немає серед живих. Ціною життів саме цих людей, які не роздумуючи кинулися в смертельно небезпечну зону, були відвернені наслідки страшної катастрофи”.

Після вітального слова Ольга Сергіївна вручила   ліквідаторам аварії на ЧАЕС медалі всеукраїнської громадської організації союз “Чорнобиль України” –  за врятовані життя, грамотами та продуктовими наборами були нагороджені  члени новомосковської міськрайонної організації інвалідів союз ”Чорнобиль України” за особисту мужність проявлену під час ліквідації аварії на ЧАЕС.

Продовженням заходу стали ліричні  виступи народного аматорського колективу ансамблю бандуристів “Сарма”, солістів  Павла Смірнова і Максима Олійника, солісток Наталі Піскової та Лариси Теплих, а також Світлана Хріник зачитала всім присутнім зворушливий вірш присвячений чорнобильській катастрофі “Знов летять качки”, який написаний новомосковського поетесою Валентиною Коваленко.

Після закінчення концертної програми всі присутні  вшанували хвилиною мовчання, всіх тих, хто передчасно пішов від нас, а також пройшли до меморіалу ”Чорнобиль” і поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.