У Новомосковську внесуть зміни до програми децентралізації теплопостачання

На сайті Новомосковської міської ради з’явився проект рішення «Про затвердження Програми децентралізації теплопостачання в місті Новомосковську в новій редакції». Даний проект буде розглянутий депутатами на найближчій сесії.

Метою Програми є впровадження  енергозберігаючих заходів, забезпечення споживачів якісним опаленням, скорочення споживання енергоносіїв, вивід з експлуатації неефективних енергоємних котелень.

Перехід на індивідуальні системи опалення стимулюватиме споживачів до економії теплової енергії. Для зменшення комунальних платежів співвласники будинку можуть виконати цілий ряд заходів: заміна вікон, опалювальних приладів, установка ефективних пристроїв регулювання тепловіддачі опалювальних приладів, вибір режимів роботи приладів - зниження температури в той час, коли приміщення не використовується, і т. д. Індивідуальні системи опалення не тільки надають технічну можливість реалізації подібних заходів, але і дозволяють отримати за рахунок цього значний економічний ефект.

Головною перевагою автономних (індивідуальних) систем опалення перед централізованим теплопостачанням є мала довжина комунікацій і можливість оперативного реагування на зміну температурної обстановки, що може істотно знизити енерговитрати.

Стратегічним напрямком щодо поліпшення теплозабезпечення міста Новомосковська повинні стати заходи щодо оптимізації системи теплопостачання.

Проектом Програми пропонується оптимізація системи теплопостачання міста шляхом можливого часткового переведення абонентів на індивідуальне будинкове опалення. Споживачам створюються умови для вільного вибору системи теплопостачання. Соціально незахищеним верстам населення можливе надання матеріальної допомоги для реалізації таких проектів. Крім того, існує система кредитування заходів із енергозбереження, зокрема заходів із заміни системи опалення для громадян із частковою компенсацією коштів бюджетів всіх рівнів.

На об’єктах соціальної інфраструктури та бюджетної сфери для постачання теплової енергії надається можливість вибору виду опалення та енергоносіїв за рахунок інвестиційних коштів, а також коштів з місцевого бюджету.

Альтернативою централізованому теплопостачанню на об’єктах соціальної інфраструктури та бюджетних установ є економічні електрокотли та модульні котельні, у тому числі з альтернативними видами палива.

Для досягнення додаткового ефекту від здійснення заходів реалізації Програми доцільним є впровадження заходів комплексної теплосанації, термомодернізації будівель,  інженерних мереж та інших дій, спрямованих на енергозбереження.

Основні напрямки реалізації Програми

І етап 2017-2018 роки

У 2017-2018 роки провести капітальний ремонт по заміні в внутрішньо-будинкових електричних мереж.

  1. Розробка ПКД та виконання робіт у 2017-2018 роках по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків, які підключені до котельні КП «Новомосковськтеплоенерго» ПМК-36, за адресою: вул. Спаській, 8а, вартість яких складає:

- розробка ПКД 2017 рік – 120 тис.грн. (по Програмі реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Новомосковська на 2016-2020 роки);

- розробка ПКД 2018 рік – 160 тис.грн.;

- розробка ПКД 2018 рік – «Реконструкція системи електропостачання з улаштуванням індивідуального опалення в комунальному закладі №7 Ластівка за адресою вул. Спаська 8 г, м. Новомосковськ Дніпропетровської області» -80 тис грн.

- виконання робіт 2018 рік – 1,7 млн. грн.

  1. Гідравлічні розрахунки потужності внутрішньо будинкових газових мереж - вартість – 200 тис.грн.
  2.    Реконструкція зовнішніх електричних мереж, які будуть підведені до багатоповерхових будинків, за рахунок коштів ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі».

ІІ етап 2019 рік

1.Проведення реконструкції по об’єкту: «Реконструкція системи електропостачання з улаштуванням індивідуального опалення в комунальному закладі №7 Ластівка за адресою вул. Спаська 8 г, м. Новомосковськ Дніпропетровської області» – 1,7 млн. грн.

  1. Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які підключені до котельні КП «Новомосковськтеплоенерго» ПМК-36, за адресою: вул. Спаській, 8а – 400 тис.грн.
  2. ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі» планує розробку ТЕО з визначенням оптимального варіанту реконструкції (будівництва) зовнішніх електричних мереж міста Новомосковськ - за власні кошти підприємства.
  3. Пошук та залучення інвесторів, для переведення на альтернативне (індивідуальне) опалення об’єктів соціальної сфери комунальної власності міста Новомосковська.
  4. Провести інформування власників об’єктів державної та обласної форм власності, які знаходяться на території міста Новомосковська, про перехід міста на альтернативне (індивідуальне) опалення.
  5. Після виконання заходів зазначених в п.1,2, ІІ етапу даної програми та закінчення опалювального сезону 2018-2019 років, надати дозвіл КП «Новомосковськтеплоенерго» на постійній основі припинити функціонування котельні ПМК-36, за адресою: вул. Спаській, 8а.

ІІІ етап 2020 рік

  1. Розробка ПКД по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» РК-4, за адресою: вул. Сучкова, 29А та котельні за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а (вул. Горького 4,6,8,10, вул. Паланочна 41) – 350 тис. грн.
  2. Розробка ПКД по переходу на альтернативне (індивідуальне) опалення: ДК ім. Олеся Гончара та ЗОШ № 4 – 700 тис. грн.
  3. Виконання робіт по переходу на альтернативне (індивідуальне) опалення: ДК ім. Олеся Гончара та ЗОШ № 4 – 4 млн. грн.
  4. Виконання робіт по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків усих форм власності, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» РК-4, за адресою: вул. Сучкова, 29А та котельні за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а (вул. Гетьманська 47,49,50,51,55,55а, вул. Горького 2,2а,4,6,8,10, вул. Леваневського 1,3, вул. Паланочна 37,41) – 4 млн. грн.
  5. Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» РК-4, за адресою: вул. Сучкова, 29А та котельні за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а (вул. Гетьманська 47,49,50,51,55,55а, вул. Горького 2,2а,4,6,8,10, вул. Леваневського 1,3, вул. Паланочна 37,41) – 800 тис.грн.
  6. Виконання робіт по переведенню об’єктів державної та обласної форм власності, на альтернативне (індивідуальне) опалення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» РК-4, за адресою: вул. Сучкова, 29А та котельні за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а – за кошти державного та обласного бюджетів.
  7. ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі» планує розробку ПКД з визначенням оптимального варіанту реконструкції (будівництва) зовнішніх електричних мереж міста Новомосковськ – за власні кошти підприємства.
  8. Після виконання заходів зазначених в п.1-5, ІІІ етапу даної програми та закінчення опалювального сезону 2019-2020 років, надати дозвіл КП «Новомосковськтеплоенерго» на постійній основі припинити функціонування котельні РК-4, за адресою: вул. Сучкова, 29А.

IV етап 2021 рік

  1. Початок реконструкції (будівництва) зовнішніх електричних мереж міста Новомосковськ - за кошти підприємства ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі».
  2. Розробка ПКД по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а та вул., РК-3 Сучкова, 103а – 800 тис. грн.
  3. Виконання робіт по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків усих форм власності, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а та РК-3 Сучкова, 103а   – 10 млн. грн.
  4. Виконання робіт по переведенню на альтернативне (індивідуальне) опалення об’єктів соціальної сфери комунальної власності міста Новомосковська, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а та вул. РК-3 Сучкова, 103а – за власні кошти інвесторів.
  5. Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а та РК-3 Сучкова, 103а – 1 млн. грн.
  6. Виконання робіт по переведенню об’єктів державної та обласної форм власності, на альтернативне (індивідуальне) опалення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Велика Ковалівка, 16а та РК-3 Сучкова, 103а – за кошти державного та обласного бюджетів.

V етап 2022 рік

  1. Продовження реконструкції (будівництва) зовнішніх електричних мереж міста Новомосковськ - за кошти підприємства ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі».
  2. Розробка ПКД по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків, які підключені до котелні КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. М.Головко 28А – 1млн. грн.
  3. Виконання робіт по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків усих форм власності, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. М.Головко 28А – 15 млн. грн.
  4. Виконання робіт по переведенню на альтернативне (індивідуальне) опалення об’єктів соціальної сфери комунальної власності міста Новомосковська, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. М.Головко 28А   – за власні кошти інвесторів.
  5. Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. М.Головко 28А – 1,2 млн. грн.
  6. Виконання робіт по переведенню об’єктів державної та обласної форм власності, на альтернативне (індивідуальне) опалення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. М.Головко 28А – за кошти державного та обласного бюджетів.

VІ етап 2023 рік

  1. Закінчення реконструкції (будівництва) зовнішніх електричних мереж міста Новомосковськ - за кошти підприємства ТОВ ДТЕК «Дніпровські електромережі».
  2. Розробка ПКД по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків, які підключені до котелні КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Толстого 141А – 1,2млн. грн.
  3. Виконання робіт по заміні внутрішньо-будинкових електричних мереж житлових будинків усих форм власності, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Толстого 141А – 18 млн. грн.
  4. Виконання робіт по переведенню на альтернативне (індивідуальне) опалення об’єктів соціальної сфери комунальної власності міста Новомосковська, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Толстого 141А  – за власні кошти інвесторів.
  5. Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Толстого 141А – 1,5 млн. грн.
  6. Виконання робіт по переведенню об’єктів державної та обласної форм власності, на альтернативне (індивідуальне) опалення, які підключені до котелень КП «Новомосковськтеплоенерго» за адресою: вул. Толстого 141А – за кошти державного та обласного бюджетів.
  7. Після виконання заходів зазначених в ІV-VI етапів даної програми та надати дозвіл КП «Новомосковськтеплоенерго» на постійній основі припинити функціонування котелень, за адресами: вул. Велика Ковалівка, 16а, РК-3 Сучкова, 103а , вул. М.Головко 28А та вул. Толстого 141А.