У Новомосковському районі протягом доби поліцейські виявили три факти незаконної вирубки лісу

Поліцейські встановили нелегальних лісорубів та вилучили  у них близько десяти кубометрів деревини, транспортні засоби і  бензопили.

18 листопада  поліцейські офіцери  Піщанської об’єднаної  територіальної громади  під час патрулювання неподалік села Соколове виявили  у лісосмузі  автомобіль  «ГАЗ», завантажений спиляними деревами. Ще частина деревини лежала поруч. Поліцейські встановили власника  автомобіля - ним виявився 68-річний місцевий  житель.  Жодних документів на вирубку лісу та вантаж він не мав.

Того ж дня  працівники групи реагування патрульної поліції Новомосковського районного відділу поліції неподалік села Євецько-Миколаївка у лісосмузі  неподалік автодороги виявили легковий автомобіль із причепом, вщент заповнений свіжоспиляною деревиною. Як з’ясували  поліцейські, за кермом перебував 37-річний місцевий мешканець. Походження вантажу чоловік не зміг пояснити.

Ввечері цього ж дня до поліції надійшло повідомлення  про незаконну порубку лісу  неподалік села Орловщина. На місці події слідчо-оперативна група виявила вантажно-пасажирський  автомобіль  із  спиляною деревиною дубу. Як з’ясували правоохоронці, 34-річний водій  жодних  дозвільних документів на вирубку лісу не мав.

Деревину, транспорт та  бензопили вилучили.

За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Досудовий розгляд проводиться під процесуальним керівництвом прокуратури. Триває слідство.

 

За матеріалами Новомосковського РВП