У Новомосковському музеї відбулось відкриття виставки картин Поліни Тертишнікової

8 жовтня у Новомосковському міському історико-краєзнавчому музеї ім. П. Калнишевського  відбулося урочисте відкриття виставки картин Поліни Вікторівни Тертишнікової та її учнів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє адміністрація музею.

Народилася художниця у м. Плесецьк, Архангельської області, в Росії. Ще змалечку Поліна Вікторівна відчувала особливий потяг та інтерес до світу образотворчого мистецтва і по сьогоднішній день щоденно працює над вдосконаленням власної майстерності. Завдяки своєму творчому запалу з успіхом закінчила художньо-графічний факультет педагогічного інституту в Ростові-на-Дону.

До Новомосковська художниця переїхала у 1988 році і до 1997 року керувала студією мультиплікації, фотографії, ігрового та документального кіно, що свідчить про високий професіоналізм та багатогранність художнього таланту Поліни Вікторівни. Новомосковськ встигнув стати для неї по-справжньому рідним містом і постійно надихає на створення нових витворів мистецтва. Не випадково виставка отримала назву «Перебираючи струни натхнення», адже, як розповідає сама художниця, взявши пензля, вона ніколи не знає заздалегідь, яким вийде кінцевий результат. Створюючи шедеври живопису, Поліна Вікторівна виражає власні емоції, почуття і внутрішній світ властивими їй засобами.

Художниця працює у найрізноманітніших жанрах, серед яких – пейзаж, натюрморт і навіть портрет, який є найскладнішим для багатьох митців, адже людське обличчя – тонка річ і для художника дуже важливим є природнє відчуття міри, здатність передати не тільки правильність пропорцій, а й характер персонажа. І дійсно, Поліні Вікторівні це вдається, адже створений нею портрет «Травень», із зображенням жіночого обличчя який ми можемо побачити на виставці, виражає доброту, милосердя, а якщо вдивитися у очі жінки, то можна відчути на душі тепло і навіть умиротворення.

Але у своїй творчості художниця найбільшу перевагу віддає пейзажам та натюрмортам. Кожна з цих робіт виконана із використанням широкого спектру кольорової гамми, а гармонійне поєднання теплих та холодних відтінків не залишить байдужим жодного поціновувача образотворчого мистецтва. Перш за все привертають увагу насичені світлом натюрморти.

Не менш дивовижними є пейзажі, створені Поліною Вікторівною. Ці твори насичені таємничістю, дивують безмежними та мальовничими краєвидами. Тематика цих творів напрочуд різноманітна. Це й морські пейзажі, казкові ліси й луги, ніжні дерева, тендітні квіти та інші картини природи з ліричним поєднанням пастельних кольорів. В свою чергу, це свідчить про тонку душевну організацію художниці.

Кожна картина Поліни Вікторівни відрізняється своєю унікальністю і виконана на вищому рівні. Свою майстерність художниця передає учням, адже вона не лише митець, а ще й педагог. У Новомосковську Поліна Вікторівна відкрила власну художню студію, де із задоволенням навчаються діти та дорослі і досягають значних успіхів в образотворчому мистецтві, у чому кожен з вас може переконатися, переглянувши представлені на виставці роботи таких учнів, як Іванової Катерини, Баштовенко Дар`ї, Мухіної Маргарити, Грицьків Ольги, Андрейчикової Анастасії, Копай Аліни та Копай Олександра.

Поліна Вікторівна продовжує свої творчі пошуки і по сьогодніший день. Завдяки вимогливості, перфекціонізму і твердості характеру художниця постійно працює, прагне досконалості й не зупиняється на досягнутих результатах. Мабуть, не було й жодного дня, щоб Поліна Вікторівна не брала пензлів до рук. І дійсно, її роботи, виконані у академічному і водночас витонченому стилі, запам’ятаються новомосковцям ще надовго.