Сьогодні в Новомосковській центральній міській лікарні відбудеться день донора

Сьогодні, 13 березня 2019 року у Новомосковській центральній лікарні  буде проводитись прийом донорів крові.

Звертатись необхідно до хірургічного відділення, за адресою: вулиця Сучкова, 40. При собі обов'язково мати паспорт та ідентифікаційний код.

Нагадуємо, що донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Ваша вага має бути не менше 50 кг - інакше забір крові може бути небезпечним для вашого здоров'я.

Також наводимо поради, надані Міністерством охорони здоров'я спільно з ДонорUA про те, як підготуватись до здачі крові і що робити після, щоби уникнути негативних наслідків.

ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС ЗДАЧІ КРОВІ
Під час огляду лікарем перед донацією відверто відповідайте на запитання і не приховуйте інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання. Під час здачі крові повідомте персонал, якщо ви почуваєте себе недобре. Обов'язково повідомляйте лікаря про можливі ускладнення під час здачі крові

ЩО РОБИТИ ПІСЛЯ ЗДАЧІ КРОВІ
- відпочиньте протягом 10 хвилин;
- з'їжте легку їжу та випийте солодкий чай;
- протягом 2-3 годин не піднімайте нічого важкого рукою, з якою брали кров;
- старайтесь уникати інтенсивних фізичних навантажень протягом наступних 12 годин;
- не вживайте алкогольні напої раніше ніж через 8 годин;
- намагайтесь часто та регулярно харчуватися протягом двох діб;
- вживайте підвищену кількість рідини протягом двох діб;

Якщо ви відчули запаморочення, зверніться до медичного персоналу. Найпростіший спосіб допомогти собі – лягти і підняти ноги вище голови або сісти і опустити голову між колін. Не намагайтеся одразу йти чи керувати машиною, якщо у вас паморочиться голова.