Стала відома статистика захворюваності на ГРИП та ГРВІ по м. Новомосковську

За останній тиждень (28.11.2019 р. – 05.12.2019 р.) з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій до сімейних лікарів Новомосковського міського центру ПМСД звернулися 190 осіб. З них – 113 дітей.

Згідно статистичних даних, за аналогічний період 2018 року на ГРВІ захворіли 292 особи, в тому числі 203 дитини.

Наразі, у м. Новомосковську спостерігається щорічний сезонний підйом захворюваності. Але епідемічний поріг не перевищений. Грип у місто ще не прийшов. На сьогодні не виявлено жодного випадку цієї хвороби.

Для профілактики захворювання на ГРИП, за тиждень щеплення зробили 11 людей, з них 4 дітей, а з початку жовтня — 132 особи, з них 24 дитини.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Вірус грипу легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт.  Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Це - висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, втрата апетиту, нудота, кашель, що може тривати більше двох тижнів, нежить. В жодному випадку не займайтесь самолікування - звертайтеся до лікаря. Звертаємо увагу, що лікувати грип тепловими процедурами, фітотерапією, вітамінами, інтерферонами, гомеопатичними препаратами не ефективно та може призвести до тяжких ускладнень.

Вакцинуйтеся, щоби зменшити ризик захворіти на грип та серйозних ускладнень хвороби.