Рятувальники розповіли про кількість пожеж у Новомосковську за 2018 рік

За 12 місяців 2018 року в м. Новомосковську виникло - 187 пожеж, загинуло на пожежі - 3 особи, травмовано – 5. Прямі збитки від пожежі складають – 1325,1 тис.грн. Знищено (пошкоджено) будівель – 35. Знищено (пошкоджено) автомобілів – 6. Врятовано людей – 3. Врятовано майна на суму - 14276 тис.грн.

Пожежі на сьогоднішній день становлять серйозну загрозу безпеці громадян.

Переважна більшість цих надзвичайних подій припадає на житловий сектор.

Про що потрібно завжди пам’ятати:

- недбало кинутий непогашений сірник або залишений недопалок можуть призвести до пожежі. Найпоширенішою причиною пожеж та загибелі людей на них є куріння у ліжку. При цьому, більшість потерпілих від вогню це особи в стані алкогольного сп'яніння. П'яні курці представляють небезпеку не лише для власного життя, а і для оточення, що може завдати непоправного збитку;

- не можна перевантажувати електромережу одночасним включенням великої кількості електроприладів в одну електророзетку;

- електронагрівальні прилади - праски, чайники, самовари, плитки та інші слід встановлювати на підставках, що не згорають, а йдучи з будинку не забувайте їх вимикати;

- порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей всіх видів призводить до пожеж, а інколи з тяжкими наслідками. Не використовуйте для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. Наголошуємо: це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух. Не залишайте газову плитку ввімкненою на ніч. Обігрів приміщення неякісними електрообігрівальними приладами, особливо саморобного виготовлення може призвести до трагедії.

- не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин, тримайте їх завжди під замком – це вбереже вас від непроханих гостей, необережність яких може спричинити пожежу.

Дорослі! Надійно ховайте від малюків сірники, запальнички, не доручайте дітям стежити за включеними в мережу електричними або засвіченими гасовими і газовими приладами, печами. Дітей дошкільного і молодшого шкільного віку не залишайте в закритих приміщеннях без догляду дорослих.

Шановні громадяни! Обігрівайте своє житло безпечно! Не чекайте коли біда прийде до вашої оселі. Виявляйте обережність у поводженні з вогнем. Зробіть своєчасні висновки і не зневажайте на застереження рятувальників.

При виявленні вогню чи запаху диму негайно телефонуйте 101.