Рятувальники м. Новомосковська провели рейдове відпрацювання в побуті

02 липня поточного року інспекторським складом Новомосковського міськрайонного відділу спільно з вогнеборцями 31-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області з метою попередження пожеж у побуті та інших надзвичайних ситуацій у літній період, загибелі людей на них, провели профілактичні бесіди з мешканцями приватного житлового сектору по вулиці Технічна в місті Новомосковськ.

Спілкуючись з людьми рейдова група вказала населенню на ряд грубих порушень, що спричиняють пожежі в побуті, довела статистику пожеж по місту та області, пояснила шляхи запобігання таким випадкам, навела приклади необережного і невідповідального ставлення до власної безпеки.

Попередили не  спалювати суху траву та сміття упритул до житлових будинків, на присадибних ділянках – такі дії можуть призвести до пожеж в приватному житловому секторі та нести загрозу здоров’ю та життю людей. Застерегли не перевантажувати електромережі одночасним включенням великої кількості електроприладів в одну електророзетку, а йдучи з будинку не забувати їх вимикати і т.д.

Дорослих попередили надійно ховати від малюків сірники, запальнички, не доручати їм стежити за включеними в мережу електричними або засвіченими гасовими і газовими приладами, не залишати в закритих приміщеннях без нагляду дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Дітей попередили не влаштовувати небезпечні ігри з вогнем.

Усім співрозмовникам  співробітники ДСНС вручили профілактичні листівки «Бережіть своє житло від пожеж!» та іншу наочну агітацію.

Шановні громадяни! Щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть   своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом електро та газових приладів, дотримуйтесь протипожежних правил  під час користування ними.

Виявляйте обережність у поводженні з вогнем. Зробіть своєчасні висновки і не зневажайте на застереження рятувальників.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.

Новомосковський міськрайонний відділ