Рятувальники застерігають жителів Новомосковська бути вкрай обачними під час відзначення Великодня

Наближається велике свято – Великдень або ж Воскресіння Христове! На Великодні свята у Новомосковську відбуватимуться богослужіння у великій кількості храмів. У ці святкові дні культові заклади відвідає чимало прихожан. Саме тому рятувальники застерігають містян бути вкрай обережними та дотримуватись заходів пожежної безпеки під час відзначення Великодня.

Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, тому потрібно бути більш пильними і уважними при користуванні відкритим вогнем. Після завершення служби не слід залишати у церквах непогашені свічки, електропобутові та освітлювальні прилади необхідно від’єднати від електромережі.

Необхідно вкрай обережно поводитися із різноманітними електричними гірляндами (пристроями), якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення пожежі. Свічники потрібно встановити на металеві листи, що закріплені на підлозі.

Звертаючись до вас, шановні віряни, закликаємо під час святкувань поводити себе порядно, виважено, не порушувати протипожежні вимоги, не залишати без нагляду дітей, не дозволяти їм гратися з вогнем.

Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Жінкам необхідно міцно підв’язувати хустки і прибирати волосся, зменшуючи ризик попадання на них вогню при нахилі голови.

Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому. Вони, залишені без нагляду, можуть також стати однією з причин пожежі під час святкування Великодня.

Як прийнято, через тиждень після Великодня, люди традиційно провідують могили родичів, прибирають їх від сміття та сухого листя. Під час таких робіт необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки, складати сміття у спеціально відведених для цього місцях.

При перших ознаках пожежі негайно телефонуйте «101».

Радісних та безпечних вам свят!