Розділити по-новому: м. Новомосковськ приєднають до Дніпровського району

У Дніпропетровській області планують залишити тільки п’ять районів та ліквідувати всі інші. Про це повідомляє Відкритий із посиланням на міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко.

Дніпропетровську область запропоновано поділити на п’ять об’єднаних районів: Дніпровський, Криворізький, Кам’янський, Нікопольський, Павлоградський.

У Дніпровський район (центр — місто Дніпро) за проектом увійшли: Новоолександрівка, Сурсько-Литовське, Магдалинівка, Личкове, Перещепинське, Новомосковськ, Іларіонове та Солонянське. До Криворізького району (центр — місто Кривий Ріг) — Зеленодольськ, Апостолово, Софіївка, П’ятихатки та Жовті Води. До Кам’янського району (центр — місто Кам’янське) за проєктом входять Верхньодніпровськ, Царичанка, Петриківка, Кринички та Божедарівка. До Нікопольського району (центр — місто Нікополь) — Святовасилівка, Томаківка, Марганець та Першотравенськ. До Павлоградського (центр — місто Павлоград) — Покров, Васильківка, Юр’ївка, Богданівка та Маломихайлівка.

Так, у штабі «Слуги народу» планують скоротити кількість районів України. Для цього розроблюється адміністративна реформа, яка розширить повноваження влади на місцевому рівні. У свою чергу, державні адміністрації зміняться на префектури. Вплив останніх зросте і вони зможуть стежити за законністю рішень місцевих рад. Важливим є той момент, що для того щоб реформа запрацювала, потрібно внести виправлення до Конституції. Для ухвалення рішення потрібна конституційна більшість – 300 голосів.