Правоохоронці Новомосковщини перевіряють дотримання карантинних обмежень

На території міста Новомосковська та району спеціальні мобільні групи контролюють виконання обмежувальних протиепідемічних заходів. Під час рейдів поліцейські спільно з працівниками Держпродспоживслужби перевіряють  дотримання суб’єктами господарювання, перевізниками та громадянами  карантинних правил, встановлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

З 18 жовтня відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України Дніпропетровська область перейшла у «червону» зону, у зв’язку з чим в регіоні посилили карантинні обмеження.

На теперішній час в кожному із підрозділів новомосковської поліції створені спільні робочі групи, які  розпочали перевірку торговельних та розважальних закладів, транспорту та місць масового скупчення людей.

З 13 жовтня поліцейські перевірили вже понад двісті суб’єктів  господарювання та склали 22 постанови про вчинення  правопорушень, передбачених ч.2 ст.44-3 КУпАП. Йдеться про перебування фізичних осіб без засобів індивідуального захисту у громадських будинках,  спорудах та транспорті. Відсутність захисної маски у громадському місті  тягне за собою накладення штрафу  від  десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

Зусилля правоохоронців, в першу чергу, спрямовані на проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо важливості дотримання тимчасових обмежень,  зокрема під час  пасажирських перевезень, дотримання маскового режиму у громадських будинках і спорудах, громадському транспорті та на зупинках.

Поліція звертається до громадян  виконувати рекомендації лікарів та дотримуватися карантинних норм.

 

Новомосковський РВП