Поліція закликає батьків Новомосковська зробити шкільні канікули безпечними для дітей

1 квітня розпочинаються весняні канікули у м. Новомосковську, тому поліція нашого застерігає, що неповнолітні, залишені без нагляду дорослих, можуть стати як жертвою, так і учасником правопорушень. З початку року потерпілими від злочинів стало 85 дітей, 30 з яких малолітніх. В цей час, поліцейськими складено 252 адміністративних протоколів відносно підлітків, які самі вчинили правопорушення. Пам’ятайте, що за дії дітей, які не досягли віку настання юридичної відповідальності, відповідають їх батьки. З 1 січня 57 протоколів, складено відносно батьків, чиї діти вчинили правопорушення.

Поліцейські  нагадують  про небезпеку, яка може чекати дітей вдома та на вулиці. Шановні батьки, пам’ятайте по відповідальність за життя та здоров’я своїх дітей. У 2018 році у Дніпропетровській області відбулось 11 випадків випадіння дітей з вікон, 2 з яких зі смертельним наслідком. Відповідно чинного законодавства, знаходження дитини без нагляду дорослих вважається обставиною, яка загрожує життю і здоров’я дитини. Забороняється залишати дитину до 7 років в приміщенні, громадському або іншому місці без нагляду осіб, які досягли 14 років.

Поліцейські радять батькам подбати про безпечне дозвілля дітей під час канікул:
«Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години не можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування без принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини. Нагадайте дітям про правила дорожнього руху та особистої безпеки».