Поліцейські затримали чоловіка, жертвами якого стали три жінки з Новомосковського району

За інформацією працівників правоохоронних органів двох літних сестер зловмисник жорстоко побив молотком, ще одну жительку Новомосковського району нападник забив до смерті.

Правоохоронцями було встановлено, що 15 лютого чоловік увірвався до будинку, де мешкали три літні жінки – дві сестри 72 і 84 років та їх 104-річна матір. А через два тижні, 2 березня, вбив 74-річну жінку. В обох випадках мотивом нападу стали гроші та цінності, які зловмисник забирав у своїх жертв.

Після скоєння першого злочину поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України. В рамках розслідування з місця злочину були вилучені речові докази.  Також для пошуку слідів нападника на місці події працював кінолог зі службовим собакою. Крім цього, для отримання будь-якої корисної інформації працівники поліції опитали потерпілих та сусідів, зняли відео з камер спостереження, провели всі необхідні слідчі та розшукові заходи.

1 березня чоловік скоїв наступний, більш тяжкий злочин. Близько 19:00 він прийшов до будинку своєї родички у Новомосковському районі та побив жінку до смерті. Після цього забрав гроші та мобільний телефон.

В ході розслідування особа нападника була встановлена. Ним виявився 38-річний раніше неодноразово судимий житель м. Дніпро. 8 березня його розшукали та затримали. Наразі чоловіку обрана міра запобіжного заходу у виді тримання під вартою. За скоєні злочину підозрюваному загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, що передбачає максимальне покарання строком до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області