Новомосковці долучились до написання Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності

8 листопада поточного року, під диктовку мовознавця Олександра Авраменка українці написали традиційний диктант, який проходив вже в дев’ятнадцятий раз. Жителі Новомосковська не залишились осторонь такої події і  також приєднались до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Диктант під назвою «Від бересту – до «цифри» розпочався об 11 годині 20 хвилин. Текст диктанту, протягом 25 хвилин, читав відомий мовознавець - автор підручників та посібників з Української мови - Олександр Авраменко, який складає тексти публічного диктанту останні 13 років. Цього року автор додав в текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Новомосковці, які захотіли перевірити себе у правописі завітали до міської центральної бібліотеки. Загалом серед учасників заходу були студенти Новомосковського технікуму Національної металургійної академії України, місцеві активісти, представники місцевої влади та представники Новомосковського молодіжного центру, які, до речі, виступали організаторами.

Новацією 19-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, стало те, що учасники мали змогу майже одразу перевірити свою роботу.

По закінченню перевірки тексту та роботи над помилками тим новомосковцям, які зробили найменшу кількість помилок, директор Новомосковського молодіжного центру Анастасія Строїло вручила сертифікати «Я добре знаю українську. Українська – це модно», а також заохочувальні призи у виді солодких подарунків.

Нагадаємо, щорічне написання радіодиктанту, приурочене до Дня української писемності та мови. Ця подія об’єднує тисячі українців з усього світу. Минулого року до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилося майже 33 000 учасників, а 311 людей написали його без жодної помилки — це стало рекордом за весь час існування радіодиктанту.