Новомосковські рятувальники проводять перевірки навчальних закладів та профілактичні заходи з дітьми

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій (подій) різного виду на об’єктах з масовим перебуванням дітей, а також збереження життя та здоров’я дітей, інспектори Новомосковського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області продовжують роботу з проведення позапланових перевірок на вищезазначених об’єктах. Так, 14-го січня поточного року розпочато перевірку додержання і виконання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах підпорядкованих Піщанському районному відділу освіти, розташованих на території Новомосковського району.

Основну увагу приділено утриманню евакуаційних шляхів, наявності первинних засобів пожежогасіння, наявності внутрішнього та зовнішнього водопостачання, систем протипожежного захисту і т.д. З робочим персоналом закладів проведені профілактичні бесіди, відпрацьовані плани евакуації та дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного виду.

Також співробітники ДСНС провели профілактичні бесіди з вихованцями  дитячого садка «Сонечко», розташованого по вулиці Центральна в с.Піщанка.

У ігровій формі рятувальники разом з вихователями дитячого закладу ознайомили малечу з профілактикою надзвичайних ситуацій (подій) різного виду, основними правилами безпеки життєдіяльності, які слід дотримуватися щоб уберегтися від біди.

В ході проведення заходу вихователям та керівнику закладу були вручені профілактичні листівки «Бережіть своє житло від пожеж!» та іншу наочну агітацію для розміщення на інформаційних куточках безпеки життєдіяльності.

Незнання елементарних правил безпеки життєдіяльності нерідко стають першопричинами сумних та трагічних наслідків. Невмілі дії дітей в екстремальних ситуаціях призводять до трагедії.

Шановні громадяни! Безпека наших дітей залежить тільки від нас самих! Сподіваємося, що спільними зусиллями ми збережемо найцінніший скарб – дитяче життя!