Новомосковські рятувальники навчали відпочиваючих правилам безпечної поведінки на воді

12 липня поточного року з метою попередження загибелі людей на воді у літній період інспекторським складом Новомосковського міськрайонного відділу разом з рятувальниками 31-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровський області проведено рейдову перевірку місця відпочинку людей на центральному міському пляжі розташованому в парку імені «Сучкова».

Співробітники ДСНС провели профілактичні бесіди з відпочиваючими. Довели статистику загибелі людей на водоймах міста та області.

Рятувальники наголошують! Шановні відпочиваючі, пам’ятайте, під час купання необхідно дотримуватися таких основних вимог:

- купатися необхідно у відведених для цього місцях;

- не заходити в воду у стані алкогольного сп'яніння;

- діти повинні купатися обов'язково під наглядом дорослих;

- не можна запливати за обмежувальні знаки;

- не слід купатися наодинці.

Дітей попередили про небезпеку влаштування на воді небезпечних ігор, пірнання з містків, дерев, високих берегів, подавання помилкових сигналів небезпеки, використовування для плавання небезпечних засобів, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання і т.д. Попередили про небезпеку тривалого перебування на сонці в спеку.

З метою якісного засвоєння інформації відпочиваючим вручали відповідну профілактичну наочну агітацію «На воді відпочивай з розумом!».

Шановні громадяни! Будьте обережними та суворо дотримуйтеся правил безпечної поведінки на воді. Ні в якому разі не залишайте дітей без нагляду. У разі надзвичайної ситуації одразу телефонуйте до Служби порятунку  за номером «101»! Ваше життя в Ваших руках!