Новомосковські рятувальники навчали дітей основам безпеки життєдіяльності

9 листопада поточного року з метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій (подій), навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, рятувальники  31-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області провели інформаційно - роз’яснювальну роботу з учнями 4-го та 5-го класів загальноосвітнього навчального закладу №13 розташованого по вулиці Волгоградській в м.Новомосковськ.

В ході профілактичного заходу дітям нагадали основні заходи безпеки в побуті, під час виявлення вибухонебезпечних предметів і т.д. Застерегли завжди пам`ятати елементарні правила безпеки, дотримуватися правил переходу вулиць і доріг, не влаштовувати ігри на тротуарі та біля доріг, не розпалювати вогнища і кидати в вогонь легкозаймисті рідини. Порадили обережно користуватися електричними побутовими приладами: телевізором, праскою, холодильником, тощо.

Нагадали, що у разі небезпеки потрібно негайно телефонувати до Служби порятунку 101.

З метою якісного засвоєння дітьми застережень рятувальники вручили викладачам матеріали наочної агітації для розміщення на інформаційних куточках навчального закладу.

Проведення таких заходів мають на меті не лише популяризацію знань з безпеки життєдіяльності та здорового способу життя, а й навчання умінню прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій.