Новомосковські ліцеїсти змагались за звання найкращих знавців української мови

8 листопада 2019 року у Новомосковському ліцеї «Самара» стартував тиждень української мови. Того ж дня учні та вчителі взяли участь у радіо-диктанті національної єдності. А вже протягом усього наступного тижня вчителі української мови організовували разом з ліцеїстами вікторини, конкурси знавців, квести, які виховують культуру мовлення та любов до рідної мови.

12 листопада вчитель української мови та літератури Світлана Миколаївна Каземір провела в 7-Б класі захоплюючу вікторину «Знавці української мови».

Команди змагалися в конкурсах на знання українських прислів’їв, афоризмів, скоромовок: «Народ скаже, як зав’яже», «Інтернет у поміч, або Пошук скарбів», «Переговори сусіда». Семикласники з великим ентузіазмом відповідали на поставлені запитання, дружно виконували завдання, захоплювались цікавими фактами про багатства української мови та весело виконували завдання.

Ця вікторина стала ще однією сходинкою для ліцеїстів у вдосконаленні володіння рідною мовою та у бажанні говорити українською.