Новомосковський суд направив звернення до Вищої ради правосуддя щодо недостовірної інформації у ЗМІ

Прес-служба Новомосковського міськрайонного суду опублікувала на своєму веб-сайті спростування, щодо недостовірної публікації у засобах масової інформації.

У повідомленні говориться наступне: «8 лютого 2020 року на веб-ресурсі "NovostiUA.org"  була розміщена публікація під заголовком "На вершине коррупционных схем в Новомосковске находится председатель местного суда Виталий Лыла", в якій містяться відомості про  нібито причетність голови Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області  до вчинення  кримінальних правопорушень.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області спростовує зазначену інформацію.

Стверджуємо, що відомості, викладені у вищезазначеній статті не відповідають дійсності.

Звертаємо увагу, що відповідно до частини другої статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , частини другої статті 14 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, частини першої статті 11 Загальної декларації прав людини, ст. 62 Конституції України кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку.

Крім того, ст.383 КК України передбачає кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Також, прес-служба суду повідомляє, що з цього приводу головою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області направлено звернення до Вищої ради правосуддя та до правоохоронних органів з метою реагування останніх.

Зважаючи на зазначене вище, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області закликає представників засобів масової інформації не поширювати неперевіреної інформації та звертатися до прес-служби суду для уточнення інформації чи отримання коментарів».