Новомосковський ліцей «Самара» взяв участь у Міжнародному проєкті «Педагогіка миру»

До Міжнародного дня Миру, що відзначався у світі  21 вересня, Новомосковський міський ліцей «Самара» взяв участь у міжнародному проєкті «Педагогіка миру», організованому Дніпровською Академією Неперервної Освіти та громадянською службою миру (Civil Peace Service Ukraine - GIZ ZFD). Даний проект  спрямований на відновлення громадянського діалогу та формування спроможностей суспільних груп працювати з конфліктами у мирний спосіб. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила директор ліцею Олена Мітченко.

«Ліцеїсти в своїх інтерв’ю розмірковують про мир, про власні зусилля в збереженні миру, злагоди та порозуміння між людьми. Вражає глибина і оригінальність думок старшокласників, їхня активна громадянська позиція та глибоке переконання у можливості досягнення компромісу з будь-яких питань.

Місія ліцею полягає у створенні освітнього середовища, в якому кожен учень зростає і розвивається в атмосфері довіри, свободи, рівності, вчиться змінювати світ на краще. Саме такі громадяни майбутнього здатні нести мир і гармонію в життя людства», - написала Олена Сергіївна.