Новомосковський водоканал проводить усі необхідні заходи щодо боротьби з вірусом Covid-19

КП «Новомосковськ водоканал» під час карантину, пов’язаного з коронавірусною хворобою «Covid-19»,  працює в штатному режимі, з виконанням всіх регламентних робіт.

Повідомдяється, що подача питної води в розподільчу мережу  нашого міста виконується з підвищеним вмістом хлору. Це проводиться з метою обеззараження води.

Наразі питна вода в м. Новомосковську безпечна з епідеміологічної точки зору. Додаткові заходи знезараження питної води з запровадженням карантину не потрібні. Водопровідна вода з легким запахом хлору – це гарантовано безпечна вода. Запах і присмак хлору можна легко прибрати шляхом відстоювання в ємностях.

За якістю води на виході з водопровідної насосної станції щоденно веде лабораторний контроль атестована лабораторія КП «Новомосковськ водоканал».

Відведення стічних вод на очисні споруди та скид їх в водний об’єкт, після очистки та дезінфекції, виконується згідно регламента.

ВООЗ зазначає, що на сьогодні немає  жодних доказів того, що вірус «Covid-19» передається через каналізаційні системи з очищенням стічних вод.