Новомосковська бібліотека провела захід «Ваш надійний тил»

В кожної людини, окрім стресової роботи та буремного оточуючого світу, має бути надійний тил в якості сім’ї, коханої людини чи надійного друга, який в будь-якій ситуації прийде на поміч, навіть якщо потрібно просто посидіти поруч в тиші, вислухати або допомогти порадою. Зазвичай ця людина настільки нам близька, що має знати про нас майже все, рівно як і ми про неї.

Коліжанки з психологічної студії «Довіра» знайомі вже досить давно, а от наскільки вони знають одна одну, як швидко і чи взагалі здатна людина знайти в собі емпатичні здібності - дізнавалися і перевіряли на черговому засідання студії 19 травня на абонементі Новомосковської центральної міської бібліотеки.

Куратор студії, психолог Світлана Шубна, запропонувала учасницям зустрічі цікавий тест, поділивши їх на пари. Кожна з пар мала відповісти на ряд простих запитань одне про одного, на кшталт улюбленого жанру музики чи фільмів. Примітно, що майже всі пари дуже добре вгадали вподобання один одного, хоча не всі учасниці студії є постійними її відвідувачками. Це свідчить про те, що людина насправді має дуже великий потенціал до емпатії, та тільки через спостереження й власні припущення може багато чого дізнатися про незнайомця.

Також психолог наголосила, що існує 10 заповідей, які можуть бути корисними як в навчанні, будуванні відносин, так і в особистому житті. Учасниці студії дізналися їх всі, обговоривши та висловивши свої думки щодо кожної.

Наприкінці зустрічі провідні бібліотекарі ознайомили аудиторію з книжковою добіркою на тему особистісного зросту та правилам спілкування, які завжди можна знайти на абонементі центральної міської бібліотеки.