Молодь Новомосковщини має можливість долучитись до всеукраїнської акції з очищення берегів річок від сміття

Вже 16 вересня в Україні стартує акція «Я прибрав – твоя черга». Вона присвячена міжнародному дню чистих берегів. Триватиме два тижні. Школярі та студенти Новомосковська мають можливість  долучитися до глобального прибирання узбережжя річок. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Зберегти чисте довкілля для майбутніх поколінь – одне з найважливіших завдань сьогодення. На жаль, людям не вистачає елементарної екологічної грамотності. Тому й спостерігаємо засмічені пластиком ліси і річки, –  зазначили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА. – Запрошуємо школярів та студентів регіону долучитися до всеукраїнської акції «Я прибрав – твоя черга». Для цього необхідно разом із друзями прибрати берег річки, зробити фото «до» і «після» і викласти їх у Фейсбуці».

Акція триватиме з 16 до 30 вересня. Для участі необхідно зареєструватися.

Перша тисяча учасників отримає в подарунок екосумки.

Акцію проводить Міністерство освіти і науки України за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН.

Міжнародний день чистих берегів відзначається щороку у треті вихідні вересня. Мета – попередити забруднення побутовими відходами водних ресурсів. У 2019-му він припадає на 21 вересня. Цього дня по всьому світу пройдуть акції на узбережжі річок, морів та океанів.