За тиждень у Новомосковську на грип та ГРВІ захворіло понад 300 людей

За останній тиждень з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій до сімейних лікарів Новомосковського міського центру ПМСД звернулися 321 особа. З них – 193 діти.
За аналогічний період 2018 року на ГРВІ захворіли 210 осіб, в тому числі 153 діти.

Наразі, у місті спостерігається щорічний сезонний підйом захворюваності. Але епідемічний поріг не перевищений. Грип у місто ще не прийшов. На сьогодні не виявлено жодного випадку цієї хвороби.

Загалом в Україні за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 198 902 людини, 73,3% з яких — діти віком до 17 років. Епідемічні пороги перевищено у восьми областях, а найбільше — у Чернівецькій (на 25,4%) та Івано-Франківській (на 61,4%). Зареєстровано один летальний випадок унаслідок грипу. Із початку епідемічного сезону грип забрав життя 33 українців, зокрема п’ятьох дітей віком до 17 років. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: щорічна вакцинація від грипу — це найкращий спосіб зменшити ризик захворювання, серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.
Вірус грипу легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт.
Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Це - висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, втрата апетиту, нудота, кашель, що може тривати більше двох тижнів, нежить. В жодному випадку не займайтесь самолікування - звертайтеся до лікаря.
Звертаємо увагу, що лікувати грип тепловими процедурами, фітотерапією, вітамінами, інтерферонами, гомеопатичними препаратами не ефективно та може призвести до тяжких укладнень.