Жителі Новомосковська побували на концерті Національного президентського оркестру України

27 грудня напередодні новорічних свят учасниці жіночого клубу «Роксолана» разом з бібліотекарями абонементу Новомосковської центральної міської бібліотеки завітали до пансіонату «Лісний» КБ «Південний» ім. М. К. Янгеля (директор Дзюба Микола Андрійович) на концерт Національного президентського оркестру України.

Один з ведучих творчих колективів країни вже не вперше тішить своїми виступами відпочивальників пансіонату. Як каже сам засновник оркестру - заслужений діяч України, художній керівник та головний диригент, народний артист України та професор Анатолій Молотай: «Збагачуємо один одного. Фізики та лірики один одного живлять».

До речі, колектив народився разом з Україною – в 1991 році. Наразі оркестр складається з духової групи, струнної та камерного оркестру, а репертуар має найрізноманітніший: класичні українські та світові твори музичної культури; сучасна та народна музика, а також фольклор. За свій немалий вік існування колектив побував у різних куточках України та за її межами: в Польщі, Німеччині, Австрії, Франції, Росії, Бельгії. З оркестром співпрацюють найкращі музичні творчі колективи нашої країни та закордонні зірки.

Цікаво, що Національний президентський оркестр обслуговує всі державні заходи за участю головних осіб країни. Тож гості «Лісного» ненадовго зарахували себе до їх числа та насолодилися неперевершеною грою колективу, яким цього дня диригував заслужений діяч мистецтва Сергій Золотарьов. Публіку розважала ведуча, заслужена артистка України Олена Білоконь, а виступами прикрашали гру оркестру заслужена артистка України Ірина Кулик, народний артист України Віктор Тетеря, лауреат міжнародний конкурсів Павло Грищенко, соліст оркестру Віталій Сахацький, а також поет, композитор, автор виконавець, народний артист України Володимир Засухін. Окрім іншого в подарунок запрошеним воїнам учасники оркестру окремо заграли марш «Січова слава».

Аудиторія була в повному захваті від такого концерту, отримавши позитивний заряд енергії для зустрічі новорічних та різдвяних свят.