Влада Новомосковська активно ігнорить заходи, щодо вшанування пам’яті загиблих у АТО

Кожного року  у м. Новомосковську проходили мітинги вшанування пам’яті загиблих героїв АТО. Але з приходом до влади «вічного мера» Віктора Літвіщенко Новомосковська міська рада почала ігнорити подібні заходи.

Так, наприклад, 27 вересня 2020 року біля меморіальної дошки на фасаді ЗЗСО №2 мав би відбутись жалобний мітинг пам’яті загиблого воїна АТО Дубовика Руслана. В цей день чоловіку мало б виповнитись 40 років.

Руслан народився в  1980 року в селі Хороше Петропавлівськог району.  Мама бійця Ніна Федорівна працювала в геофізичній експедиції, тому часто з дітьми переїжджала по території України. Атестат про середню освіту  Руслан отримав у школі №2. Після закінчення школи проходив строкову службу у Феодосії – танкістом. Після демобілізації почав працювати робочим, охоронцем, продавцем – консультантом, на хлібозаводі, опановуючи мирні професії.

На військову службу до збройних сил України був призваний 20 червня 2014 на посаду водія віділення мосто – укладчиків інженерно – саперного взводу танкового батальйону військової частини А1 – 302.

29 серпня 2014 року життя героя обірвалось – під час виходу з оточення під Іловайськом, на дорозі поміж селами  Многопілля, Червоносільське, Осикове. Машина “газ – 66” була розстріляна російськими військами. Поховали Руслана Вікторовича на цвинтарі у місті Дніпро, як невідомого солдата. Лише після проведення аналізу ДНК було встановлено прізвище. 18 лютого 2015 відбулося перепоховання воїна у Новомосковську.

Указом Президента України від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Дубовик Руслан Вікторович був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Дуже прикро, що міська рада на чолі з градоначальником Віктором Літвіщенко відвертається від родин загиблих героїв та усіляко намагається ігнорити проведення мітингів для вшанування пам'яті загиблих в АТО мешканців Новомосковська.