Вадим Нестеренко: «1 червня – свято для дітей, а для дорослих – це нагадування про нашу відповідальність за долі підростаючого покоління»

Міжнародний день захисту дітей святкується з 1950-го року. Обов'язок і батьків, і держави – забезпечити дітям гідні умови для життя і дорослішання, якісну освіту, захист здоров'я, повноцінне харчування, фізичний та інтелектуальний розвиток. Про це йдеться в Конвенції про права дитини, яка була прийнята в 1989-му році Генеральною Асамблеєю ООН і яка стала світовою конституцією для дітей. Наша країна ратифікувала цю Конвенцію 27-го вересня 1991-го року. З цим документом ми повинні звіряти всі свої дії, плани і перспективи щодо підростаючого покоління українців.

Всім нам, дорослим, важливо пам'ятати, що 1 червня – це не просто веселе свято для дітей, а й нагадування нам про наш обов'язок всіляко захищати права кожної маленької людини, щоб діти мали щасливе сьогодення і право на щасливе майбутнє. Я як народний депутат допоміг провести за останні роки великий обсяг роботи з капітальних і поточних ремонтів, модернізації шкіл, дошкільних і позашкільних установ округу. Благодійний фонд «Твій рідний край» підтримав і профінансував програму спортивних і творчих свят для дітей, екскурсії, видання книг, придбання інвентарю для гуртків і секцій. Ми активно сприяємо розвитку здорового способу життя школярів, будуючи дитячі та спортивні майданчики, футбольні поля, проводячи турніри і змагання. 1-го червня ми допомагаємо провести дитячі та сімейні свята в багатьох позашкільних установах, наприклад, в Магдалинівці. І я впевнений, що кожен з нас повинен завжди знаходити можливість допомогти дітям вирости здоровими, освіченими, конкурентоздатними на ринку праці.

Добре, якщо день захисту дітей батьки проведуть разом зі своїми дітьми, всією сім'єю відвідають парки, атракціони, численні святкові заходи, підготовлені в школах, позашкільних установах освіти, культури і спорту.

Це свято нагадує – не забувайте про своїх дітей! Нагадує він і про те, що чужих дітей не буває!

 

Народний депутат України

Вадим НЕСТЕРЕНКО