На Новомосковщині зареєстровано 89 випадків захворюваності на кір

Станом на 22 квітня поточного року по місту Новомосковську зареєстровано 30 випадків захворювання на кір (в т.ч. дорослих - 17, дітей - 13), по Новомосковському районі - 59 випадків (27 дорослих та 32 дитини).

Серед захворілих 28,1% (25 чоловік - 3 дорослих та 22 дитини) не щеплені проти кору.

Загалом на території Дніпропетровської області триває подальше прозповсюдження кору, за період 2019 року зареєстровано 814 випадків захворювання на кір. З початку року в області зареєстровано 32 спалахи (в побуті, в лікувально-профілактичних закладах, за місцем навчання та за місцем роботи, а також серед учасників турнірів. Серед усіх захворілих 77,4% (тобто 630 осіб) не щеплені проти кору.

Прогноз епідемічної ситуації несприятливий. Вірогідне подальше розповсюдження кору, як серед дорослого населення, так і серед дітей, що пов'язано із втратою імуного прошарку проти кору серед населення області в попередні роки.
Спеціального лікування від кору нема.

Найкращий захист — вакцинація. В Україні є комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Для найкращого захисту дитина має отримати дві дози КПК-вакцини.
Якщо з якихось причин ваша дитина не була вакцинована відповідно до Календаря профілактичних щеплень, зверніться по консультацію до лікаря.
Відмовившись від вакцинації, ви ризикуєте здоров’ям і життям своєї дитини.
Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема — залежить від рівня охоплення щепленнями у країні.
Для формування колективного імунітету необхідно, щоби рівень вакцинації досягав 95–98%.
Вакцинація формує специфічний імунітет, унаслідок чого організм людини стає нечутливим до захворювання.

Згідно з календарем в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору.