Юні таланти Новомосковщини здобули низку перемог на ІV Міжнародному фестивалі-конкурсі

3-11 січня в серці Гуцульщини – мальовничій Верховині, що на Івано-Франківщині, відбувся ІV Міжнародний фестиваль-конкурс «Музичне Різдво-2019», де діти майже з усієї країни мали змогу продемонструвати творчі здібності. У рамках фестивального проекту «Зірки 21 сторіччя» серед різноманіття творчих колективів була представлена і Новомосковщина.

Наші юні земляки здобули велику кількість призових місць і нагород: лауреатами І премії стали Михайло Застава з районної дитячої школи мистецтв (викладач Г. М. Застава, директор О. П. Пред) у номінації «Вокал – молодша вікова категорія», Єва Петраш (керівник Г. М. Застава) та Олександра Застава (викладач Н. А. Литвин) у номінації «Вокал – старша вікова категорія», лауреатами ІІ премії – дует Олександри Застави та Єви Петраш (Г. М. Застава, Меліоративнівський БК) у номінації «Вокал – старша вікова категорія», зразковий хореографічний ансамбль «Сувенір» (Ю. Ю. Никитенко, Меліоративнівський БК) та студія сучасного танцю «Імпульс» (Т. Г. Серак) у номінації «Хореографія – старша вікова категорія».

Проживаючи і оздоровлюючись на базі санаторію «Верховина», наші юні таланти брали участь у творчих конкурсах «Різдвяна коляда», «Міс Карпатська зима», шоу-грі «Хто зверху», навчились кататися на лижах, а найголовніше – ходили з Різдвяною колядою по містечку та вітали усіх зі святом.

Двотижневе перебування в Карпатах зміцнило розуміння, наскільки гарна і велична Україна своєю природою, людьми, чудовими традиціями.

Різдвяна подорож дала можливість познайомитись з традиціями, обрядами та святами, смачною кухнею гуцулів, побувати у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття і Музеї писанкового розпису, що в м. Коломиї, відвідати на Святвечір храм Успіння Пресвятої Богородиці у сел. Верховині, зведений у XVIII ст., відвідати резиденцію святого Миколая й відчути щирість і доброзичливість жителів цього краю.

Початок нового року надовго запам’ятається нашим юним землякам, адже вони не тільки добре відпочили, але й прославили рідну Новомосковщину.

Адміністрація Меліоративнівського БК висловлює вдячність батькам юних вихованців за розуміння, підтримку та можливість здійснення цієї поїздки.

 

© Г. Застава, директор Меліоративнівського БК, керівник групи.