Холодноярівські артилеристи продемонстрували своє вміння виявляти і знищувати цілі у темряві

Артилерійські підрозділи окремої механізованої бригади «Холодний Яр»», що розташована у смт. Черкаське Новомосковського району, провели контрольні заняття з управління вогнем артилерії з бойовою стрільбою вночі. За замислом навчання, бригада перейшла в наступ з положення безпосереднього зіткнення з противником — артилеристи продемонстрували своє вміння виявляти і знищувати цілі у темряві.

Як зазначив начальник управління ракетних військ і артилерії — заступник командувача військ оперативного командування «Схід» полковник Сергій Мусієнко, згідно з планом бойової підготовки та плану відновлення боєздатності окремої механізованої бригади Холодний Яр, протягом двох діб тривають контрольні заняття з управління вогнем артилерії з бойовою стрільбою. Це підсумкове контрольне заняття з готовності підрозділів артилерії бригади до виконання бойових завдань.

— Вони готувалися протягом визначеного періоду, проведено бойове залагодження відділень, взводів, батарей, дивізіонів, і як заключний етап — залагодження артилерії бригади з бойовою стрільбою.

Відповідно до задуму навчання, весь особовий склад та бойова техніка  підрозділів артилерії бригади залучені до проведення навчань — бригадна артилерійська група, мінометні підрозділи, протитанковий дивізіон, підрозділи артилерійської розвідки. Додатково було здійснено посилення артилерії бригади «Холодний Яр» підрозділами розвідки окремої артилерійської бригади — безпілотним артилерійським комплексом, створені підрозділи позначення дій противника та протидії, — розповів Сергій Мусієнко.

За його словами, під час навчання бригада переходить у наступ з положення безпосереднього зіткнення та здійснює наступ уночі, що ускладнювало умови підготовки та виконання бойових завдань. Як особливість та нагальна вимога часу — були застосовані засоби радіоелектронної боротьби: комплекси «Буковель» та «Каштан» для створення перешкод безпілотним комплексам противника і порушення його каналів управління та зв’язку.

— Метою навчання є перевірка професійності особового складу, а також рівня злагодженості дій штабів підрозділів та пунктів управління в підготовці стрільби, управлінні вогнем та організації взаємодії.

Ми відпрацювали питання світлового забезпечення, завдяки чому артилерійські підрозділи виконали вогневі завдання прямою наводкою по передньому краю оборони противника. У подальшому, з виконанням завдань механізованими батальйонами, було здійснено переміщення командно-спостережних пунктів підрозділів артилерії. Поставлені завдання виконані в повному обсязі, контрольні заняття тривають, — підсумував Сергій Мусієнко.

 

За матеріалами Інформагентства «Армія-Inform»