Фермер з Новомосковщини отримав гроші від держави на розвиток свого господарства

Максим Нестека став у минулому році учасником програми «єРобота». Підприємець володіє фермерським господарством, що отримав у спадок. Але для розширення бізнесу були потрібні кошти.

«Коли я вперше засіяв партію соняшників, тоді зрозумів, що робота йде, але хотілося займатись ще й іншими культурами. А для цього були потрібні кошти та додаткове обладнання. Як тільки дізнався про програму «єРобота», діяв швидко – склав бізнес-план та подав заявку на порталі ДІЯ, знайшов постачальників посівного матеріалу та вже був готовий починати роботу», - розповідає бізнесмен.

Після подачі заявки, підприємець отримав запрошення на захист бізнес-плану від Дніпропетровського обласного центру зайнятості, рішення якого було позитивним.

Наразі фермерське господарство отримало кошти, які були направлені на закупівлю необхідних добрив, посівного матеріалу, засобів захисту рослин та потрібного обладнання для переробки майбутнього врожаю.

«Мій «козир» - нішеві зернові культури. Одна із таких – це амарант, з нього можна виробляти чай, борошно, пластівці, масло. Також олійна гірчиця, яка має досить великий спектр використання. Тож я впевнений, що попит є і буде надалі, адже в мене та моєї команди сучасний підхід до роботи і багато ідей», - підсумува Максим.