У Новомосковській міськраді депутати зібрались на чергову сесію

У п’ятницю, 29 травня 2020 року, у великій  залі засідань будинку Новомосковської міської ради відбулась чергова ХХVІІ сесія VII скликання.  На розгляд порядку денного було винесено близько 50 питань, але не всі з них були прийняті, а деякі і взагалі знали з розгляду та відправили на доопрацювання.

Загалом на саме засіданні сесії зареєструвалося 28 депутатів з 36. Згідно регламенту, перед тим, як почати обговорення і голосування, депутатами було обрано секретаріат та лічильну комісію.

Першим та найбільш обговорюваним був проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 13 грудня 2019 року № 1076 «Про бюджет міста Новомосковська на 2020 рік» згідно якого виділялись кошти на медичні заклади міста (на проходження медичних оглядів працівниками медичних установ міста Новомосковська), а також планувалось виділити додаткові кошти на підтримку нового КП «Новомосковськ міськтранс». Так як це нове комунальне підприємство, то воно фактично не має статутного капіталу аби проводити якісь ремонтні роботи у багатоповерхівках, що знаходяться на балансі цього КП. Депутати вирішили розділити грошову підтримку і видавати її КП «Новомосковськ міськтранс» щомісячно у розмірі 130 тис. грн.(загальний розмір в цьому році 910 тисяч гривень).

Далі депутати розглянули за затвердили ще два проекти рішення: «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктам господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у м. Новомосковську після 22:00» та «Про затвердження Правил з додержання тиші в громадських місцях на території міста Новомосковська».

Також депутати своєю більшістю проголосували за припинення шляхом ліквідації ще двох установ в місті Новомосковську, а саме: «Про припинення шляхом ліквідації вечірньої загальноосвітньої школи № 9 – ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ» та «Про припинення шляхом ліквідації Комунального підприємства «Муніципальна варта» Новомосковської міської ради». Дане рішення було прийнято у зв’язку з недоцільністю подальшої діяльності КП «Муніципальна варта».

По завершенню розгляду черги денної депутатами було порушено тему подальшої долі Палацу Культури «Металург». Як повідомлялось раніше, то Фонд держмайна України зняв ПК «Металург» з аукціону та відмінив продаж будівлі. Пізніше, керівництво ПАТ ІНТЕРПАЙП НМТЗ заявило, що не може утримувати й надалі ПК і тому буде змушене «законсервувати» будівлю.

Секретар Новомосковської міської ради Горошко С.Г. оголосив присутнім інформацію відносно того, що депутати міськради підготували лист звернення до усіх необхідних інстанцій відносно того, що наше місто готове прийняти у свою комунальну власність ПК «Металург».

У листі-зверненні мова йде про наступне:

«Президенту України Зеленському В.О., Прем’єр-міністру України Шмигалю Д.А.,  голові Верховної Ради України Разумкову Д.А., голові Фонду Державного майна України Сенниченко Д.В..

Новомосковська міська рада 6 травня 2020 року отримала лист від Фонду державного майна України, щодо майна Палацу культури «Металург». В даному листі Фонд держмайна України вважає приорітетним способом використання Палацу культури «Металург» та передачу його в оренду Новомосковській міській раді. Також отримано лист від акціонерного товариства ПАТ ІНТЕРПАЙП НМТЗ – балансоутримувача ПК «Металург», в якому повідомляється про «консервацію» Палацу культури і скорочення всіх працівників. Вже зараз на вулиці практично опинилося більше 1600 учасників з 24 творчих колективів нашого міста. Дане рішення балансоутримувача призведе до руйнації єдиного в нашому місті професійно оснащеного закладу культури.

Ще в грудні 2019 року Новомосковською міською радою було прийнято рішення «Про передачу до комунальної власності територіальної громади міста Новомосковська Палацу культури «Металург», - про що було проінформовано Фонд державного майна України.

Враховуючи вищевикладене, висновок Фонду держмайна України та наказ Регіонального відділення Фонду Державного майна України про відміну електронного аукціону, просимо Вас підтримати ініціативу Новомосковської міської ради, а також кожного жителя нашого міста «Про передачу закладу культурного призначення, що розташований за адресою: Дніпропетровська область, місто Новомосковськ, вулиця Паланочна, 6, з Державної власності у комунальну власність територіальної громади міста». Це дасть можливість для створення сприятливих умов національно-культурного розвитку, задоволення інтелектуальних та духовних потреб мешканців нашого міста».