У Новомосковській бібліотеці пройшов тематичний захід присвячений Хеловіну

Саме цими чарівними, жовтневими днями у багатьох країнах світу люди готуються до Дня всіх святих. Дедалі популярнішим і серед українців стає святкування Хеловіну.  Під час осінніх канікул у Новомосковській центральній дитячій бібліотеці відбулася святкова блуканина «Halloween по-українськи». Зануритися в атмосферу цього містичного свята й  святкувати його по-англійськи мали нагоду члени гуртка «Happy English» (кер. Кривенко В. В.).

Юні читачі дізналися про історію виникнення цього стародавнього свята, ірландські обряди зустрічі Нового року, традиції його святкування в англомовних країнах. Хелловін – свято страху і містики, однак у цей день прийнято веселитися. Костюмована вечірка – чудовий спосіб відсвяткувати найстрашніший день в році. Тому дітлахи у своїх  яскравих костюмах залюбки слухали легенди давніх кельтів, створювали «світильники Джека» - лампи з гарбуза, брали участь у веселих конкурсах. Однією з традицій цього дня  є випрошування солодощів на Хелловін. Тож бібліотекарі підготувалися заздалегідь – частували веселу малечу шоколадними десертами.

Захоплюючі історії запропонованих бібліотекарями  книг з книжкової виставки «Жахливо-моторошні цікавинки»  змусять усіх присутніх на короткий час  повірити в магію, де кордони між реальністю і казкою втрачають свою чіткість.