У Новомосковську рятувальники закликають на спалювати суху рослинність

Традиційно, восени люди починають впорядковувати територію власних домогосподарств, спалюючи залишки сухостою та сміття. Це, у свою чергу, призводить до підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах.

Тільки за минулу добу (30.10.2019) на території Дніпропетровської області в природних екосистемах виникло 8 пожеж на загальній площі 9,2 га.

З початку року в природних екосистемах області виникло 4606 пожеж на загальній площі 3332 га.

Така традиція українського сільського господарства загрожує цілій екосистемі.

Тварини, птахи та комахи гинуть у вогні або помирають від нестачі їжі. Руйнується верхній шар ґрунту. Разом із димом у повітря потрапляють отруйні речовини – окиси азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Викиди в повітря парникових газів руйнують клімат.

Окрім того, що така діяльність шкодить здоров’ю самих людей, виникає також загроза перекидання вогню на відкриту територію, поля та лісову зону.

А щоб боротися з вогнем, необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Тому хочеться закликати усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства!

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».