У Новомосковську підвели підсумки міського конкурсу серед школярів на кращу книжку-саморобку

28 листопада 2019 рок, у приміщені  Новомосковської центральної  дитячої  бібліотеки  відбулось нагородження переможців конкурсу на кращу книжку-саморобку "Країна чарівних книжок". Книга, безперечно,  -  одне з найбільших див, створених людиною.  З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, зазираємо у майбутнє, вона щодня запрошує  нас у захоплюючу подорож країною знань.

З переконливою промовою про важливість читання й сучасні послуги, які пропонує  новомосковська дитяча бібліотека своїм користувачам, виступила заступник директора МЦБС по роботі з дітьми Журавель Л. О.  Конкурс захопив й згуртував навколо  себе  дітей, вчителів, батьків.


Методист міського методичного кабінету  Мяконьких Т. І.  зауважила, що журі дійсно складно було визначити кращі роботи. Адже вони  дивували вибором матеріалів (тканина, дерево, папір), оригінальним  оздобленням, нестандартною технікою виконання. Певний час саморобні книги, зроблені з душею, були представлені на діючий книжковій виставці у читальній залі дитячої біблотеки, тож кожен охочий міг їх переглянути.


Конкурсанти були нагороджені грамотами за призові місця  у різних номінаціях: "література", "живопис" і "декоративно-ужиткове мистецтво".
Важко переоцінити чарівну силу мистецтва. Воно надихає, лікує душу, додає сил та натхнення, а книга й мистецтво нерозривно між собою пов'язані. Захід прикрасили виступи членів гуртка художнього слова центру позашкільної роботи Баранніка Єгора та Асперової Нарини (керівник Тарасенко Т. Д.) та музичні номери учнів школи естетичного виховання у виконанні Усатенко Марини, Порохняк Ксенії, Рєзнік Ніколь (викладач вокального відділення Литвин Н. А.).