У Новомосковську пройшов мітинг присвячений 78-й річниці вигнання нацистських загарбників з території міста

Сьогодні, 22 вересня, у Новомосковську біля монумента «Вічна слава» пройшов мітинг та урочиста церемонія покладання квітів, присвячена 78-й річниці вигнання нацистських загарбників з території міста.

З самого ранку на площі біля «Вічного вогню» зібралися представники місцевої влади, духовенство, представники громадських організацій, військові, ветерани та небайдужі мешканці міста.

Саме 21 вересня 1943 року о 23:00 564-й стрілецький полк під командуванням майора Данеко почав наступ  на водний кордон р. Самара і місто Новомосковськ. О 4-ій годині форсував р. Самара на південно-східній околиці міста і о 5-ій ранку досяг його центральної  частини, де на колишній будівлі  райвиконкому сержантом Хоменко був встановлений прапор звільнення.

Кожен із нас в неоплатному боргу перед тими, хто не дожив до світлого переможного дня, чиї імена навічно викарбувані на пам’ятниках і обелісках. Ми пам’ятаємо історію тих кровопролитних днів Другої Світової війни і бої за Новомосковськ, а також вшановуємо пам'ять загиблих і не перестаємо дякувати нашим ветеранам за їхній подвиг, той мир і свободу, яку вони здобули для наступних поколінь ціною свого життя та здоров’я.

Не оминули увагою на урочистостях і людей, які віддали частинку своєї душі та прославили рідне місто. Цими людьми пишається чи не кожен новомосковець, адже їх справи, талант та праця займають визначне місце в житті нашого краю. Так, під час мітингу відзнаки Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Новомосковська» (посмертно) отримали Потуданський Дарвін Каренович та Горбов Михайло Михайлович. Відзнаки отримували близькі та рідні померлих.

Також не обійшлося в цей день і без невеличкого святкового концерту за участі працівників сфери культури міста. Патріотичні пісні та промови торкалися сердець кожного жителя міста, адже в кожному слові була історія та любов до рідного  краю.

По завершенню мітингу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів, після  чого відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу «Вічна слава».