У Новомосковську пройшло відкриття головної новорічної ялинки міста

28 грудня 2019 року, у Новомосковську, відбулось урочисте відкриття головної Новорічної ялинки міста. Як і в минулому році, ялинку встановили вже на повністю оновленій після реконструкції площі Героїв, але із значним запізненням в цілий тиждень. По всій країні офіційне відкриття ялинок відбулось у період з 19 по 21 грудня, а от Новомосковський очільник вирішив чомусь, що не варто поспішати. Подібний випадок в нашому місті стався вперше і містяни довго обурювались у соціальних мережах такому пізньому відкриттю ялинки.

Окрім того, жителі Новомосковська, довго не могли зрозуміти, коли ж буде відкриття та чи взагалі воно буде, так як офіційних анонсів чи оголошень від міської влади не було. Інформація щодо відкриття з’явилась практично за день-два до початку самого урочистого дійства, хоча саму ж ялинку встановили ще у четвер 26 грудня.

Не дивлячись на те, що цього дня весь вечір йшов дощ, на святковий захід зібралися діти та дорослі, аби разом розділити святковий настрій та взяти участь у святі. У порівнянні з минулими роками, людей було набагато менше. Основну аудиторію гостей свята складали батьки та рідні малюків, які виступали.

Новорічні свята завжди несуть з собою якісь особливі відчуття – казки, дива, надії на здійснення мрій, віру у краще. Подібне ж свято більше за всіх очікують саме діти і, напевно, подарувати його – найголовніша місія дорослих. Але у Новомосковську урочисте та святкове відкриття ялинки провели не скільки для дітей, а стільки для дорослих, так як основний масив виступаючих складали саме дітлахи.

Концертну програму присутнім подарували працівники культури міста, а саме: Народний молодіжний театр «Муравейник», зразковий хореографічний колектив «Грація», народний аматорський хор козацької пісні «Самарська слобода», вокальний колектив «Фантазія», зразкова естрадно-циркова студія «Меланж-Арт», зразковий колектив «Mолодіжний театр моди «Аніта», хореографічний колектив «Водограй», вокальний колектив Новомосковського ЦПР «Сагура», а також вокалісти Альона Ковтун, Анастасія Вітковська, Артем Черкасов, Максим Рябошапко, Анна Бардаченко, Вікторія Юрченко та ін.

Як і годиться, на будь-якому передноворічному відкритті ялинки, на сцену вийшли Дідусь Мороз зі Снігуронькою, після чого, під традиційне «Раз, два, три, ялиночка гори!» на головній площі міста засяяла новорічна красуня, і місто враз наповнилось чарівною атмосферою Нового року і Різдва.

Веселі вітання Діда Мороза і Снігуроньки та хороводи з малечою біля ялинки доповнили це свято неповторним колоритом.

Дитячі забави довкола головної ялинки наповнили місто позитивною, дійсно новорічною атмосферою. Правда не на довго, бо ж одразу після концертної програми всі гості свята та містяни разом зі своїми діточками поспішили якнайшвидше покинути площу, та піти додому грітися.

Дуже прикро, що наразі відсутня будь яка інформація про план проведення новорічних заходів у місті Новомосковську. Що буде та коли, невідомо нікому. Такого відношення міської ради до святкових заходів за останні роки спостерігається вперше.