У Новомосковську виселяють мешканців одного з гуртожитків

З речами на вихід. У Новомосковську масово виселяють мешканців гуртожитку. Тридцять п’ять сімей атовців, вчителів, лікарів вже з початку листопада можуть опинитися на вулиці. Хоча проживали там роками. У чому причина? Та чи законно виселяють людей? У ситуації розбиралася Ольга Журавель.

Гуртожиток № 3 належить Новомосковському аграрному коледжу. Оскільки студентів живе небагато, у кімнатах мешкають бюджетники. Деякі навіть по 10 років. Договори на тимчасове проживання щорічно продовжуються. За цей час зробили ремонти, замінили проводку, труби, вікна. Та цієї осені ситуація кардинально змінилася.

«3 вересня на гуртожитку з’явилося оголошення про те, що ми, мешканці гуртожитку, повинні до 1-го листопада покинути гуртожиток і з’їхати, так як гуртожиток є збитковим. І вони не в змозі далі надавати нам комунальні послуги. Виїхати у нас також немає можливості. У нас не такі зарплати, щоби виїхати зараз і десь знімати квартири. Нам нема куди діватися», — каже мешканка гуртожитку №3 Анна Шарніна.

Любов Меркулова – мати чотирьох малолітніх дітей. Народжувати п’ятого малюка їй доведеться під саме виселення:

«Я боюсь. Надворі я не хочу жити з ними. І куди мені. На даний момент мені нема куди йти», — розказує мешканка гуртожитку №3 Любов Меркулова.

Мешканці гуртожитку розповідають – кошти за комунальні послуги на рахунок коледжу вносять вчасно. Однак є серед них і злісні неплатники – кілька сімей. Саме вони накопичили борг у понад 130-ть тисяч гривень.

«Якщо вони проживали, три чи скільки там років не оплачували – чому адміністрація, бухгалтери, юрист – чому вони їх відразу не вигнали? Ми кімнати знімали – на них були борги, ми їх виплатили. А тепер – просто так вигнать», — зазначає мешканка гуртожитку №3 Олена Таран.

Директор коледжу на компроміси не погоджується. Розірвати договорм збирається не лише з боржниками, а абсолютно з усіма мешканцями.

«Єдиний варіант позбутися недисциплінованих платників – виселити їх таким чином. Ми говоримо про законні заходи. Оскільки вони за місяць попереджені. Оскільки гуртожитки є на самоокупності. На даний момент виникла ситуація, що ми не можемо надавати в подальшому послуги з проживання», — каже директор новомосковського коледжу Дніпровського аграрно-економічного університету.

Мер Новомосковська з такою позицією не згоден.

«Я вважаю, що це неприпустимо. В тому числі ми зараз на порозі зимового періоду. Це сім’ї. Це люди, які зараз працюють на наших підприємствах. У мене була зустріч з делегацією цього гуртожитку. Я сказав, що ми їх підтримаємо», — зазначає міський голова Новомосковська Сергій Резник.

Люди налаштовані рішуче. Скаржаться у всі можливі інстанції. Та чи почують їх?

34 канал