Стала відома дата завершення опалювального сезону у Новомосковську

В сучасному світі кожна людина разом з житлом отримує певні комунальні послуги для комфортного проживання. До переліку таких послуг входить забезпечення тепла в будинках/квартирах, тобто – послуги централізованого опалення. Але, на жаль, не всі сумлінні мешканці Новомосковська є законослухняними громадянами.

Стабільної оплати мешканців багатоповерхівок за надане їм тепло немає, і законослухняні громадяни Новомосковська, які щомісяця сплачують за комунальні послуги, постійно залишаються в зоні ризику, адже НАК «Нафтогаз» може у будь-який момент припинити поставки газу та залишити увесь Новомосковськ без опалення, як в цьому так і в наступному опалювальному сезоні.

Якби не щорічні дотації з міського бюджету на підтримку КП «Новомосковськтеплоенерго», то наше місто вже давно б втратило централізоване опалення, а самі ново московці сиділи б у холодних квартирах. Кожного року із початком опалювального сезону з міського бюджету депутати виділяли по 20-25 мільйонів гривень на погашення заборгованості містян.

За словами начальника комунального підприємства «Новомосковськтеплоенерго» Валерія Федорченко, загальний відсоток від сплати населення міста за теплопостачання становить лише 50%. Це при тому, що Нафтогаз вимагає стовідсоткової сплати за поставку газу. Виходить, що лише половина жителів міста сумлінно сплачує за надані послуги, а от інша половина «виїжджає» за рахунок перших, користується послугами і просто не сплачує, тим самим наражає на небезпеку все місто у період зимових морозів залишитись взагалі без опалення.

Можливо новомосковці, сподіватися, що борги будуть списані з часом. Але вони повинні знати і розуміти, що законодавство України не передбачає списання заборгованості з рахунків громадян за вже використані комунально-житлові послуги.

Тому, опалювальний сезон 2020/21 буде завершено 31 березня.