Рятувальники розповіли про свою роботу у Новомосковську з початку війни

З початку війни рятувальники 11-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в Дніпропетровській області здійснили 263 виїзди, зокрема, 5 на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами об'єктів цивільної інфраструктури міста Новомосковська та Новомосковського району, 179 - на загоряння особистого нерухомого майна і пожежі в екосистемах.

В пожежах врятовано 2 осіб, загинуло 6 осіб.

Знешкоджено 3 вибухонебезпечних предмета.

Серед особового складу ДСНС, на щастя, втрат і травмованих немає.

Наразі в готовності до виконання завдань за призначенням на цілодобовому чергуванні перебувають 42 рятувальники і 6 одиниць спеціальної пожежно-рятувальної техніки ДСНС. Рятувальники зараз фактично живуть на роботі.
Бійці ДСНС також допомагають городянам в інформаційному просторі – роз’яснюють правила поведінки під час обстрілів, правила поводження зі знайденими боєприпасами та необхідність утриматися від спалювання сміття, сухостою тощо.

Прошу дослухатися й дотримуватися визначених правил. Щодо кострищ, то зараз в Україні палити сміття й сухостій можна хіба що разом з рашистськими танками. А оскільки, слава Богу, ворожих танків у Новомосковську немає, заборонена стосується всіх громадян без виключення. Інакше - суворе покарання.

Ми всі бачимо, наскільки в Новомосковську легше стало дихати, коли до паліїв почали вживати жорстких заходів і кількість вечірніх підпалів значно зменшилася.

Виявляється, повітря в Новомосковську - прекрасне!
Дякую рятувальникам за мужність і витримку🙏
Городяни в вас вірять – ваш фронт ви тримаєте міцно!🇺🇦