Очільник Новомосковська розповів про оперативну ситуацію у місті на ранок 11 березня

Доброго ранку, ми з Новомосковська!

Цей ранок є відносно добрим – у Новомосковськ за ніч нічого не прилетіло. Повітряні тривоги не мали наслідком прикрих подій, за що вкотре дякуємо ЗСУ!

Дніпро оговтується після кількох ударів по аеропорту. Наші співчуття постраждалим рятувальникам. Постраждали від обстрілів також об’єкти у Дніпровському та Павлоградському районах. Кількість постраждалих уточнюється. Над Дніпропетровщиною українські військові збили кілька безплотників.

По області вже кілька випадків необдуманих дій населення після обстрілів території касетними боєприпасами. Це заборонені міжнародними конвенціями вибухові пристрої. Напередодні в регіоні загинули батько й син, які принесли касетний снаряд додому. Вибухівку теж взяла до рук місцева мешканка і вона здетонувала. Тепер маємо ще одну жертву - чоловіка в Синельниковському районі, який взяв до рук касетний боєприпас.

Правила поводження з невідомими предметами відомі. Їх треба неухильно дотримуватися! І ще і ще раз провести роз’яснювальну роботу з дітьми, щоб відвернути біду. Якщо ви бачите підозрілий предмет, ні в якому разі не торкайтеся. Одразу повідомляйте ДСНС (тел. 101) та поліцію (тел. 102).

Прошу новомосковців дотримуватися відомих кожному рекомендацій щодо публікацій у соцмережах. Необдумані фото, відео чи пост можуть зашкодити інфраструктурним об’єктам міста і людям. Інформаційна політика в період війни повинна працювати по принципу медичної етики: «Не нашкодь!» Намагання «прославитися» зараз недоречне, залишайте його на потім.

Про прикрий випадок повідомила служба швидкої медичної допомоги. На вулицю Толстого у Новомосковську був виклик до дитини. На виклику батько дитини у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння погрожував фельдшеру вбивством, побив його, пошкодив медичну укладку. Патрульна поліція прибула на місце події миттєво. Тепер кривдник використовуватиме свої фізичні дані з користю для оборони країни. Таких «героїв» треба виховувати і вчити, якщо цього раніше не зробили батьки.

Працюймо. Допомагаймо армії і переселенцям. У цій війні немає чужої біди. Тут не спрацює принцип «моя хата скраю».

Крім основної роботи сьогодні гарний день для наведення порядку на прилеглих територіях.

Нашим невтомним волонтерам - наснаги і енергії! Вони щодня творять дива, допомагають незнайомим, віддають останнє потерпілим, знаходять необхідне для захисників, навіть коли інші кажуть, що знайти неможливо.

Так тримати!🇺🇦

Єдність є нашою суперсилою.💙💛Гуртуймося! Пліч-о-пліч - до перемоги!