Новомосковські дітлахи вивчали основи «королівської гри»

Хтось любить грати у футбол, іншим до вподоби запал на волейбольному майданчику, а дехто просто в захваті від гри в шахи. 20 липня відзначається Міжнародний день шахів. Саме з нагоди такого свята 18 липня до Новомосковської бібліотеки-філії для дітей № 4 на інтелектуальні розваги «Абетка шахової гри» завітали члени агенції читача-початківця «Книговичок».

Від провідного бібліотекаря Лісняк Т. Є. діти дізналися багато цікавих фактів про «королівську гру» та походження шахових фігурок, де в літературі зустрічаються шахи та яку роль вони відіграли в житті видатних людей: письменників, політиків, вчених.

Прочитати про світ шахів, етикет популярної гри, найпростіші комбінації присутні змогли з літератури, яка була представлена на книжковій виставці «Шахи – це спорт і мистецтво».

Юні читачі принесли із собою не тільки шахи, але й шашки і розпочалися справжні шахові баталії. Арбузов Андрій та Білоус Олексій проявили себе справжніми бійцями, не тільки азартно, впевнено змагалися, а й допомагали своїм друзям, роз’яснювали їм правила гри, шахові терміни.

Наостанок діти проявили свої знання, відповідаючи на питання «Шахової вікторини».