Співробітники ДСНС Новомосковщини провели профілактичну роботу з людьми, що потребують соціальної підтримки

1-го вересня інспекторським складом Новомосковського районного управління разом з вогнеборцями 40-ої державної пожежно-рятувальної частини 11 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області з метою попередження пожеж у побуті та інших надзвичайних ситуацій, загибелі людей на них, проведено профілактичні бесіди з  людьми, що потребують соціальної підтримки по вулиці Чапського селища Магдалинівка.

Спілкуючись з населенням співробітники ДСНС вказали на ряд грубих порушень, що спричиняють пожежі в побуті, довели статистику пожеж по місту та області, пояснили шляхи запобігання таким випадкам. Застерегли не перевантажувати електромережі одночасним включенням великої кількості електроприладів в одну електророзетку, а йдучи з будинку не залишати ввімкненими електричні пристрої, газ, світло і т.д.

Дорослих попередили надійно ховати від малюків сірники, запальнички, не доручати їм стежити за включеними в мережу електричними або засвіченими гасовими і газовими приладами, не залишати в закритих приміщеннях без нагляду дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.

Усім співрозмовникам  співробітники ДСНС вручили профілактичні листівки «Бережіть своє житло від пожеж!» та іншу наочну агітацію.

Шановні громадяни! Щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть   своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом електро та газових приладів, дотримуйтесь протипожежних правил  під час користування ними.

Виявляйте обережність у поводженні з вогнем. Зробіть своєчасні висновки і не зневажайте на застереження рятувальників. У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.