Під Новомосковськом особовий склад 25 окремої повітрянодесантної бригади провів практичні заняття з інженерної підготовки

Днями на військовому полігоні селища Гвардійське Новомосковського району, відбулися практичні заняття з інженерної підготовки, до яких був залучений весь особовий склад 25 окремої повітрянодесантної бригади.

Заняття включали у собі теоретичну та практичні частини. Десантники вдосконалювали свої знання та навички щодо подолання інженерних загороджень, позначення і знешкодження вибухонебезпечних предметів. Розглянули основні типи інженерних боєприпасів, протипіхотних та протитанкових вибухових пристроїв, особливості їх застосування та знищення. Оглянули способи подолання загородження з мінно-вибухових засобів, як промислового так і саморобного виготовлення.


У ході занять, десантники також відпрацювали питання щодо обладнання та маскування фортифікаційних споруд, надання медичної допомоги та евакуацію умовно пораненого з поля бою.

Заняття пройшли на високому рівні, з дотриманням заходів безпеки та з використанням сучасної навчально-матеріальної бази, з залученням найдосвідченіших фахівців з числа особового складу військової частини, які отримали чималий досвід під час захисту цілісності та суверенітету України у російсько-українській війні.
За словами керівника заняття майора Петра Яцишина, подібні заняття мають важливу роль для кожного військового, бо від уваги та навченості військовослужбовця залежить не тільки власне життя, а інколи групи чи навіть взводу.