Неподалік Новомосковська офіцери громади затримали чоловіка, який ледь не збив насмерть чималу кількість людей

28 грудня 2019 року о 19:30 під час служби у смт. Меліоративне Новомосковського району поліцейськими офіцерами громади Денисенко А.О. та Гужва В.Т. був помічений автомобіль «ГАЗель» н.з. АЕ1710ІВ під керуванням, як надалі з’ясовано, жителем с. Знаменівка Новомосковського району Левченко А.Ю. , 28.11.1990 р.н., який своїми діями загрожував життю та здоров’ю громадян. А саме рухаючись на вказаному авто, виїхав на центральну площу смт. Меліоративне та скерував автомобіль у натовп відпочиваючих громадян, люди були вимушені розбігатися у різні боки.

Про це повідомляється у спільноті Піщанська сільська рада соцмережі Фейсбук.

Надалі, на законні вимоги, щодо зупинки зазначеного транспортного засобу, водій не реагував та поїхав з місця події. З метою зупинки транспортного засобу на підставі п. 4 ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію», оскільки було вичерпано усі заходи впливу, було здійснено 6 пострілів з табельної вогнепальної зброї «Форт-12» по колесах автомобіля «ГАЗель» н.з. АЕ 1710 ІВ, але водій Левченко А.Ю. з місця події на автомобілі зник. Після чого за даним фактом було повідомлено чергову частину Новомосковського ВП та керівництво ГУНП.

Подальшими заходами реагування лейтенантом Денисенко А. О. виявлено автомобіль «ГАЗель» н.з. АЕ1710ІВ та місцезнаходження водія. Поліцейськими складені протоколи за ст 126 та 130 КУпАП, подію внесено до ЄРДР за ст. 296 ККУ. «Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом»

Внаслідок застосування табельної вогнепальної зброї постраждалих не має.