На Новомосковщині пройшла районна батьківська конференція

Нещодавно на базі Гвардійської ЗОШ Новомосковського району відбулася районна батьківська конференція «Якісна освіта всім і кожному».

До участі у конференції були запрошені батьки випускників загальноосвітніх закладів середньої освіти Новомосковського району.

Відмінною особливістю молодої людини 16-17 років є те, що саме в цей, завершальний період навчання в школі перед нею стоїть складне завдання - здача іспитів у вигляді ДПА та ЗНО. Адже від підсумкових результатів залежить майбутнє, можливість реалізувати себе у виборі професії. Саме в цей період, випускникам  притаманне почуття тривоги, навислої загрози, в основі яких лежить страх упустити шанс самореалізації. Але випускники, як втім, і всі діти, потребують підтримки і розуміння батьків.

В рамках реалізації правопросвітницького проекту  «Я маю право!» учасниками конференції був презентований матеріал «Що таке булінг і що робити, якщо Ви стали свідком булінгу?».  Також батьків ознайомили з правилами та порядком ДПА, ЗНО у 2019 році,  надали рекомендації щодо допомоги дітям у період підготовки до випробувань та визначенні професійних інтересів.

В конференції приймали участь представники Національної металургійної академії України.

Загалом подібні конференції проводиться для того, щоб допомогти батькам старшокласників зробити свідомий вибір, полегшити майбутнім абітурієнтам подолання рубежу шкільного життя та обрати правильний напрямок.

РЕКОМЕНДАЦІЇ БАТЬКАМ НА  ДОПОМОГУ ПРОФЕСІЙНОГО ВИЗНАЧЕННЯ ДІТЕЙ

Пам'ятайте:

- Діти завжди потребують допомоги дорослих і не можуть самостійно обрати професію до душі.

- Батьківська допомога у виборі професії не повинна бути нав'язливою і замінювати бажання дитини бажанням батьків.

- Уважно прислухайтеся до намірів і прагнень своїх дітей, ураховуйте їхні інтереси та схильності, спираючись на рівень розвитку їхніх здібностей, і нехай вони обирають ту професію, що найбільше підходить їм.

- Якщо ви радите дитині оволодіти тією чи іншою професією, то повинні бути впевнені, що цей фах найбільш підходящий для неї, не протипоказаний її здоров'ю.

- Обрана професія повинна бути актуальною на ринку праці та виправдати очікування щодо рівня заробітної плати.

Найголовніше для підлітків, як би вони не прагнули до самостійності, — це відчуття підтримки з боку дорослого. Для дітей важливо, що важким шляхом самовизначення вони йдуть не одні, що поряд знаходиться дорослий, котрий підтримає і допоможе, який би шлях вони не вибрали.