На Новомосковщині модернізували 10 котелень та відкрили нові групи для дошкільнят

Нові дитячі садочки, альтернативні котельні та водоводи, реконструйовані школи та амбулаторії, відремонтовані дороги. Якісні зміни та сталий розвиток - такі вектори руху Новомосковського району в останні чотири роки. Про втілені проекти говорили під час Ради регіонального розвитку. А ще - обговорювали новий перспективний план.

«Як розвивати власний район, громаду або селище? Взяти ініціативу, сформувати першочерговий план, залучити допомогу області та інвесторів, і рухатися до мети! Необхідні повноваження та ресурси для цього дала децентралізація. Результат - це зміни не на папері, а в реальності - відремонтовані дороги, школи, садочки та лікарні», - поділився голова Новомосковської райдержадміністрації Володимир Сагайдак.

У Голубівці реконструювали дитячий садочок. Тепер він вміщує вдвічі більше дітей - 220. Новий садочок з’явився і у Знаменівці. Його відвідують 80 хлопчиків та дівчат. Ще один дошкільний заклад відкрили у Миколаївській школі - під нього відвели велике крило закладу. Там облаштували й інклюзивно-ресурсний центр для розвитку дітей з інвалідністю.

Капітально відремонтували Гнатівську та Хащівську школи. У Піщанці збудували футбольне міні-поле.

Школи в Голубівці та Левенцівці перевели на альтернативне опалення. Тепер замість застарілих газових котелень – сучасні автоматизовані на пелетах. Модернізували котельні Новостепанівської, Миролюбівської, Орлівщинської, Губиниської шкіл, Центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

На базі курорту «Солоний лиман» відкрили реабілітаційний центр для АТОвців. У ньому - комфортні палати, зручні побутові умови, новітні апарати фізіотерапії, сучасні зали лікувальної фізкультури.

У Миколаївці капітально відремонтували амбулаторію сімейної медицини. Медзаклад обслуговує близько п’яти тисяч людей. Приймає і мешканців Затишного, Нового та Королівки. Реконструювали також амбулаторію в Гвардійському.

Реконструювали магістральний водовід на Голубівські очисні споруди протяжністю понад 18 км. Збудували водовід до села Фрунзе.

У селі Орлівщина розчистили річку Піщанка. Це врятувало від підтоплень домівки понад тисячі місцевих мешканців.