Громада яка відокремилась від Новомосковського району страждає через нестачу коштів

На позачерговій сесії сільради 8 лютого 2019 року депутати Піщанської сільської ради Новомосковського району не знайшли грошей для ремонту клубу с.Меліоративне, даху середньої школи с.Піщанка, капітального ремонту доріг та облаштування вуличного освітлення, але вирішили виготовити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель в межах населених пунктів Піщанської сільської ради, для чого зобов’язали голову сільської ради укласти з ДП «Дніпропетровський інститут землеустрою» договір на виконання робіт по розробці технічної документації з нормативно грошової оцінки земель.

Землевпорядник сільської ради Мартинова Н.О. запевнила депутатів, що виготовлення такої документації обійдеться сільраді лише близько 700 тисяч гривень (!), але в місцевий бюджет ці гроші скоро повернуться через земельний податок.

Ще в червні місяці депутати виправдовувались, що податок на землю для людей підвищуватись не буде. Але в нашому королівстві щось пішло не так.

Досвідчені фінансисти нашої громади прорахувались і в 2019 році отримали дефіцит бюджету та зменшення в кілька разів суми фінансування матеріальної допомоги мешканцям, будівництва доріг, облаштування освітлення вулиць та інших важливих напрямів.

Що ж відбулося насправді.

Депутати-лицеміри не взяли на себе відповідальність підвищити ставку податку на землю, адже обіцяли мешканцям не підвищувати податки, а просто підвищити вартість землі. Все виглядатиме просто – винна держава, вона постійно щось підвищує. Податок на землю нібито-то зберігається 0,3% від нормативної грошової оцінки, але всі промовчали що саме ця нормативна грошова оцінка землі збільшиться в три рази.